Foto van Heidi en Skye

Over mij

Lichaam en geest zijn niet van elkaar te scheiden. Het is een eenheid die ook als zodanig aandacht nodig heeft. Ook de omgeving waarin wij leven bepaalt voor een groot deel hoe wij ons voelen. Daarom heb ik gekozen voor een counselor-opleiding met een holistische mensvisie, waarbij de mens wordt gezien als één geheel in zijn omgeving. Ik ga uit van de veerkracht die ieder mens in zich heeft. De oplossing van klachten en problemen draagt de mens mee in zichzelf. Ik geef alleen richting en begeleid het proces.

Mijn gezin, vrienden en mijn dieren zijn voor een groot gedeelte de basis van mijn geluk en geven een extra dimensie aan mijn werk. Geluk begint bij jezelf, dat is een groeiproces dat continu bezig blijft. Andere dingen waar ik van geniet zijn muziek, dans en literatuur. Ik heb een voorliefde voor chinese krijgskunst, taijiquan, en oosterse filosofie. Ik ga graag wandelen in het bos, de bergen of op het strand om energie op te doen, te genieten van de natuur en ook om de conditie van mij en Skye op peil te houden. 

Momenteel werk ik bij een erkende vereniging die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische beperking, auditieve beperking, autisme, en ter ondersteuning in diverse woonzorgcentra, bijzondere jeugdzorg, als instellingshond. Dagelijks vrolijken de kwispelstaarten van honden mijn werkdag op. 

Opleidingen, workshops, seminaries

  • Erkende Counseloropleiding – Academie voor Coaching & Counseling – Integratieve, cliëntgerichte visie
  • Animal assisted therapie, begeleidend werk met assistentie van therapiehond (io) – CVA
  • De Hechtingspuzzel volgens het Neufeld model, hechtingsproblemen bij jongeren – Neufeld Institute
  • Basis contextuele therapie & duplo-methodiek – Leren Over Leven
  • Verbindende communicatie – IVC
  • Creatieve werkvormen en methodieken voor professionals – Arbol
Voeling en ervaring met:

Omgaan met hoogsensitiviteit
Familieopstellingen
Bio-energetica, lichaamswerk
Gestalttherapie
Systemisch werk & rituelen

Ga naar de inhoud